Afdelingsmøder – møder hvor lærere diskuterer og planlægger undervisningen og afdelingens aktiviteter. Afdelingerne er rygraden i skolens arbejde.
 
Aflevering og afhentning – Skolen er åben fra kl. 7.00 – 17.00. Om morgenen fra 7.00 – 7.30 er der 2 voksne til stede på skolen, men ikke nogen egentlig pasning. Man kan dog godt aflevere børnene fra dette tidspunkt. Fra kl. 7.30 er der en FTO-pædagog, der tager sig af børnene. De første undervisningslektioner starter kl. 8.10. Lærerne afholder lærermorgenmøde fra kl. 8.55 – 9.05. Mød gerne ind med børnene 5-10 min. før første undervisningstime, da der erfaringsmæssigt går noget tid med at sige hej til kammeraterne. Dette gælder selvfølgelig også børn, der kommer uden ledsagelse af voksne.
Hvis du selv afleverer dit (FTO-)barn, så husk at sige ordentligt farvel til dit barn om morgenen og meddel barnet afhentningstidspunkt. Det vil senere blive skrevet på ”gå-hjem listen”. Ved afhentning: Husk at sige farvel til klokkeren (den pædagog der lukker FTO den pågældende dag) samt streg ud på ”gå-hjem-listen”.
 
Den nye bygning er åben fra 7.45
 
Ansøgningsskema – om optagelse, fås ved henvendelse på skolens kontor.
 
Arbejdsweekender - Vedligeholdelse af skolen påhviler pedellen i samarbejde med forældrene. Det er vedligeholdelsesudvalget, der sætter dato for arbejdsweekender. Man skal deltage minimum 1 gang årligt. Vi afholder 3 arbejdsweekender og en eftermiddag om året.
 
Asfaltbanen – legeplads med asfalt til skateboard, basketball, cykling, hinkning osv.
 
Brandslukning – der findes brandslukningsmateriel følgende steder:
Børneråd – vi har et børneråd, som har repræsentanter for alle klasser, og som holder møde sammen med en lærer et antal gange i løbet af året. Rådet beskæftiger sig med alt, hvad der er relevant for børnene. Skolens elever og lærere kan sende emner til debat i børnerådet og børnerådet kan sende emner til debat i klasserne eller på lærer-/FTO-møder.
 
Børnehusmøde - Der afholdes husmøde for eleverne i rytmiksalen ca. hver anden fredag kl. 12.00 - 13. Her kan eleverne tage emner op som gælder for hele skolen (såsom klager, regelændringer m.m.). 5.kl. overtager styringen af børnehusmødet ved juletid. De står bl.a. for en dagsorden. På hvert husmøde er der nyt fra børnehaveklassen og én anden klasse, efterlysninger og én gang om måneden synger vi fødselsdagssang. Derefter er der underholdning, hvor klasserne på skift optræder. Forældre er velkomne.
 
Bålhuset – skur med bålsted
 
Cykler – Godt, miljøvenligt transportmiddel, der formindsker morgentrafikken på Skovbovænget. Skal parkeres i cykelstativet. Børnene må godt cykle på egen cykel på asfaltbanen i frikvartererne og FTO, men ikke på resten af grunden eller stierne. Husk at tage cykler med hjem om aftenen og i weekenderne – skolen påtager sig intet ansvar for bortkomne cykler! Og vi kan ikke garantere for deres sikkerhed!
Vi anbefaler, at forældrene sørger for, at deres skatende/cyklende børn har sikkerheds-udstyr – her især hjelm - med og at forældrene instruerer dem i vigtigheden af at tage det på.
Alle – også de voksne – ifører sig cykelhjelm, når vi tager på cykelture arrangeret af skolen/FTO.
Under punktet cykler står der, at man skal huske at tage cyklen med hjem fordi vi ikke kan garantere for dens sikkerhed - Hvad med: (som der står under forsikring)?
 
Det grønne hjørne– området ind mod fritidsordningens køkken
 
Drikkevarer - Barnet skal ikke medbringe drikkevarer til frokost. Der bliver serveret koldt vand hver dag til frokost og til eftermiddagsmaden i FTO.
 
Engelsk- Engelskundervisningen starter i 3. kl. (1 lektion ugentligt). I 4.kl. er der 2 ugentlige lektioner, mens der herefter er 3 lektioner ugentligt.
 
Egernby – område mellem træer, hvor der bygges huler
 
Fastelavn– Fest for alle børn og personalet. Alle møder udklædt. Der synges sange, vises kostumer, slås katten af tønden og klasserne i mellemafdelingen har ansvaret for boder med slik, is og sodavand. 6. og 7.kl. sørger for mad.
 
Ferielukning - FTOer lukket 3 uger i sommerferien og det meste af juleferien. Se kalenderen.
 
Ferie afholdt udenfor skoleferierne – hvis I overvejer at holde ferie med jeres børn udenfor de ordinære skoleferier, bedes I overveje følgende:
 
  1. Først og fremmest tilrettelægger skolens medarbejdere undervisningen med udgangspunkt i, at eleverne opholder sig på skolen i undervisningstiden (og lidt til). Det er også på skolen, elevens sociale kompetencer udvikles sammen med kammerater og lærere. Mange af skolens aktiviteter er afhængige af, at eleverne er til stede og udfører deres del af arbejdet (projektarbejde, gruppearbejde, musik-arrangementer, teaterstykker – herunder fx loppestykket – lejrskoler mm.)
  2. Hold derfor ferie med børnene indenfor de ordinære skoleferier!
  3. Hvis en elev (mod forventning) skal holde ferie udenfor skoleferierne (mere end 3 dage):Giv klasselæreren og skolelederen besked
  4. Skolen kan ikke holdes ansvarlig for undervisning, hvis eleven er på ferie i skoletiden = forældrene er selv ansvarlige for undervisning og lektier i den pågældende periode! Lærerne har ikke pligt til at tilrettelægge særlig undervisning eller lektier i et ferie-fravær, som forældrene selv er ansvarlige for.
  5. Hvis I overvejer at holde ferie udenfor skoletiden, så vær ekstra opmærksom på, om jeres barn i forvejen har mange sygedage, har svært ved at lære eller ved at forstå de sociale spilleregler. Dette kan være særligt udfordrende, når han/hun ikke deltager i undervisningen i en periode.

Ovenstående gælder selvfølgelig også i tilfælde af, at forældrene tager børnene ud af undervisningen til andre formål.

 Fester - Skoleåret byder på flere forskellige fester, hvor det årlige loppemarked er det største (se nedenfor). Herudover er der fastelavnsfesten (se ovenfor), klubfester for 4.-7.kl. og afslutningsfesten for 6. og 7.kl. på lejrskolen. Hertil kommer diverse klasse- og forældrefester som planlægges i løbet af året. Dato for de fleste fester fremgår af skolens aktivitetskalender på hjemmesiden.
 
Fremlæggelser: alle afdelinger fremlægger i løbet af året de projekter og emner, de arbejder med. Nogle – de mindste klasser – fremlægger for klassen (kaldet Mini-universitet), nogle – de lidt større klasser – fremlægger af og til også for forældrene (arbejde med emner i hele afdelingen) og 6.-7.kl. fremlægger deres arbejde med selvstændige projekter for forældrene i foråret.
 
Forældreintra - På vores hjemmeside www.hareskovenslilleskole.dk finder du Forældreintra. Alle forældre får et brugernavn og en adgangskode. Her findes oplysningerne om klassens skema, ugeplaner, aktiviteter, foto, debat og beskeder fra lærere og de andre forældre. Der er en kalender, hvor de vigtigste events er indført – bl.a. udvalgs-, bestyrelses- og forældremøder. Her vil du også kunne finde  referater fra møder på skolen, informationer om arrangementer og planer for undervisningen.
 
Forældrerengøring - 1 gang om måneden gøres der rent i klassen af forældrene. Der udarbejdes en turnusordningsliste i hver enkelt klasse.
 
Forældrerepræsentanter– Hvert år vælger hver klasse mindst 1 forældrerepræsentant. Repræsentanterne er mellemled mellem forældre og lærere og står til rådighed for eventuelle tvivlsspørgsmål for nye såvel som ”gamle” forældre. Derudover koordinerer de arrangementer i klassen.
 
Fripladstilskud - der er mulighed for at søge om nedsættelse af skolepengene. Ansøgningsskemaer hertil kan fås ved henvendelse på kontoret.
 
Fritidsordningen, FTO, Frihedsordningen - Fritidsordningen er et tilbud til børnene fra børnehaveklasse til og med 3. klasse efter skoletid. FTO holder til i Lilleafdelingen og på skolens store grund, i Musik-rummet, Rytmiksalen og kælderen.
 
Fødselsdage:
 
Førstehjælp– personalet er uddannet til førstehjælp og får opdateret deres kundskaber ca. hvert andet år.
 
Første skoledag efter ferien: Vi mødes i klasserne, hvorefter vi alle går ud til flagstangen. Her bliver der sagt velkommen tilbage fra ferie, nye elever bliver præsenteret, vi synger en sang, hvorefter vi går i klasserne. Forældre er velkomne ved flagstangen.
 
Generalforsamling- afholdes hvert år i marts-april (se skolens aktivitetskalender)
 
Glemmetøj- er noget vi har rigtig meget af. Med mellemrum gøres forældrene opmærksomme på, at man skal kigge efter glemmetøj. Ca. hvert halve år samles det sammen i sække, stilles ned i fyrrummet i kælderen, hvor det står ind til næste opsamling, hvorefter det afleveres i tøjcontaineren på genbrugspladsen. Man kan altså altid se i kælderen efter det tøj, der måtte være glemt indenfor det sidste ½ år.
 
Grænserne for skolens område - Der er en usynlig ”mur” rundt om skolen. Den lærer børnene hurtigt hvor er af de større elever og lærerne. Vores erfaringer viser, at børnene er gode til at overholde denne regel. Grænsen må ikke overskrides, når man er på skolen. Grænsen går ved fortovet langs vejen, stengærdet langs skoven, hegnet og hulvejen ind mod bagboen. Spørg gerne hvis du er i tvivl.
 
Hjemmesko - Hjemmesko eller andet indendørs fodtøj er påbudt i de kolde og våde årstider. Børn og forældre får besked, når perioden med indesko starter og igen, når den slutter.
 
HLS – Hareskovens Lilleskole
 
Hulepladsen– området bag volden med børnenes egne huse (byggelegeplads) ved grænsen ind til naboen og skoven
 
Hø-huset– skur med hø-”loft” og værksted

Klassekasse – Hver klasse har en klassekasse. Pengene går f.eks. til blomster, chokolade eller andet ved jubilæer m.m. Derudover er det klassekassen der bruges til klasseweekender og andre arrangementer. Klassekasseordning vedtages og prissættes fra klasse til klasse på forældremøder.
 
Klasseweekend - Der bliver afholdt en klasseweekend (hyttetur med overnatning) for forældre og børn 1 gang årligt – som regel i foråret. Det forventes at alle forældrene deltager, da der her er mulighed for at lære hinanden bedre at kende. Skolen bidrager økonomisk, men forældrene betaler også en del selv.
 
Klub - Der er klub efter skoletid til 16.00 for 4.-6. klasse mandag til fredag på skoledage. 
Køkken – der er frokost hver dag ved 11-tiden. Lillian står for maden i samarbejde med børn fra 2.kl. og opefter. Læs om køkkenet på hjemmesiden. Der er mad (håndmadder) og frugt hver dag i FTO og klub.
 
Ledelse - skolens ledelse varetages af Lise Bro Rasmussen (skoleleder) og Annette Schneider (viceskoleleder).
 
Legeaftaler - På skolen gøres et stort arbejde for at støtte børnene i at lege sammen på tværs af køn og alderstrin. Det tilrådes forældrene at videreføre dette til fritiden. Telefonlister er til rådighed ved telefonen i FTO, på kontoret og i de enkelte klasseværelser. Fra august 2010 bliver det også muligt at kontakte hinanden via forældreintra.
 
Lejrskole - Der bliver afholdt fælles lejrskole for alle klasser 1 gang hvert år i sensommeren af en uges varighed. De seneste mange år har den været afholdt på Klinteborg, en stor spejderlejr ved Fårevejle (FDF Klinteborg, Ribsvej 9, Ordrup pr. 4540 Fårevejle). Vi tager det meste personale samt et antal forældre med. Børnehaveklassens forældre kan i udgangspunktet ikke komme med, men fra 1. klasse er forældre velkomne til at melde sig som hjælpere.
 
Lilleskolernes dag– hvert år afholder lilleskolerne Lilleskolernes Dag første lørdag i november. Hareskovens Lilleskole deltager som regel med et åbent hus-arrangement. Vi regner Lilleskolernes dag som en skoledag.
 
Loppemarked - afholdes hvert år i foråret af 6.kl. og deres forældre. Overskuddet går til udlandsrejsen i 7.kl. Tidspunktet fremgår af skolens aktivitetskalender.
 
Lærerdage - Lærerplanlægningsdage – FTO-pasningsdage: Skolens lærere og pædagoger afholder et antal pædagogiske dage i løbet af året. Da disse dage er skole-/arbejds-dage, opfordrer vi forældrene til at tage over, både i skole og FTO. Tilmelding til disse ”forældrepassedage” sker til klassens koordineringsudvalgsrepræsentant. Datoerne kan ses i kalenderen.
På selve dagen arrangerer forældrene relevante undervisnings-/fto-aktiviteter for børnene (lærerdagene tæller som skoledage).
Storeafdelingen:der ryddes op i klasserne inden kl. 13 og børnene sendes hjem. Efter kl. 13 er der ikke undervisning eller anden aktivitet i 3.-7.kl.’s lokaler. 3.kl.’s elever går til FTO’s lokaler i lilleafdelingen. Storeafdelingen lukkes af (af Leif) kl. 13.30.
6.-7.kl.’s elever arbejder hjemme på lærerdage.
Lilleafdelingen:lukkes kl. 17, med mindre alle børnene er gået hjem inden.
Særlige arrangementer i forbindelse med lærer-/FTO-dagen, fx fødselsdage meddeles Leif eller Lotte i god tid inden selve dagen.
Skal man bruge særlige hjælpemidler, fx projektor, skal Leif vide det inden selve dagen!
 
Mobiltelefoner - Børnene må gerne have mobil med i skolen. Den skal være i tasken og være slukket i timerne. Børnene fra lille- og mellemafdelingen skal spørge en voksen, hvis de vil bruge den i frikvarteret. Det er vigtigt, at børnene ikke bruger den til at kontakte deres forældre i tilfælde af konflikter, men i den slags tilfælde kontakter en voksen på skolen. Sørg for, at jeres børn er helt klar over dette. Hvis det alligevel sker, så kontakt skolen med det samme.
 
Motionsdag -torsdag inden efterårsferien afholder skolen motionsdag med skiftende indhold.
 
Musik-café – der afholdes 2 arrangementer i løbet af året, hvor børnene optræder med musik-numre, de har øvet i årets løb. I januar er det eleverne fra lille- og mellemafdelingen, der optræder og i juni er det storeafdelingen, der præsenterer det program, de har med på årets musikfestival.
 
Naboer– et meget tolerant og forstående folkefærd
 
Nintendo-dag– Tirsdag er spilledag. Man må tage eks. Nintendo, Gameboy, Tamagochi (og hvad det ellers hedder) med. Man må spille i frikvarterer og FTO, men selvfølgelig ikke i undervisningstiden. De øvrige dage, må man ikke tage spil med. Det er børnenes eget ansvar at holde styr på deres spil, maskiner og opladere.
 
Nødhjælpskasser– findes i kælderen (Leifs værksted), i en skuffe i FTO’s køkken og i skuret. Vi tager nødhjælpskasser med på lejrskole. Plaster, sårrense-servietter, øjenskyllemiddel og lign. Findes dels i en skuffe på gangen udenfor lærerværelset, dels på kontoret.
 
Optagelseaf elever- Der udfyldes og afleveres et ansøgningsskema, som fås på kontoret. Ansøgere til kommende børnehaveklasse indkaldes til samtale i november måned, hvorefter klassen sammensættes. Elever med søskende på skolen har fortrinsret. Se også hjemmesiden
 
Orientering hjemmefra - Hvis du har en meddelelse der skal ud i hele klassen (f.eks hvis dit barn har lus, skoldkopper eller andet) anbefales det at bruge forældreintra.
 
Parkering – foretages ved vejkanten ind mod skolens grund – ikke på den modsatte side! Når man parkerer for at sætte sit barn af, skal barnet sættes af ind mod fortovet og ikke ud mod gaden. Vore naboer sætter pris på at deres indkørsler holdes fri. Tag hensyn til naboerne – de skal også på arbejde! Tag hensyn til cyklister på kørebanen og børn, der krydser vejen!
Medarbejderne parkerer fra køkken-indkørslen og op for enden af vejen. Ved arrangementer efter kl. 17 åbnes porten ind til asfaltbanen.
For forældre og medarbejdere gælder det: når man skal vende bilen, så brug ikke naboernes indkørsler! Kør hen til Udbakken og vend bilen der, bak ind på asfaltbanen, eller foretag en 3-punktsvending et neutralt sted. Bak ikke hele vejen ned ad vores lille vej!
 
Pedellen- hedder Leif. Han træffes på skolen. Vi har også en pedelmedhjælper, han hedder Regin. end_of_the_skype_highlighting
 
Psykolog – Skolen er tilknyttet Ballerup Kommunes PPR (Pædagogisk, Psykologisk Rådgivning), Område Midt.
 
Regler: Skolens 2 alt-overskyggende hoved-regler er:
Du må ikke udelukke– dvs. hvis et barn ønsker at deltage i en aktivitet (leg, gruppearbejde mm.), andre børn har gang i, skal barnet lukkes ind i aktiviteten. Til gengæld kan det nytilkommende barn ikke kræve, at aktivitetens rammer og roller ændrer sig, fordi barnet kommer ind
Du skal tage hensyn - dette gælder både mennesker og materiel
 
Rengøring- Hareskovens Lilleskole har Synlig Rengøring, dvs. at rengøringen foregår i skoletiden, så børnene kan se, det ikke er noget, der kommer af sig selv. Skolen rengøres dagligt med støvsugning og 2 gange om ugen med gulvvask – en detaljeret plan kan ses på opslagstavlerne ud for lærerværelset. Vi bruger rengøringsmidler, som er miljøvenlige og uparfumerede og følger jævnligt op på materialer og metoder med kurser i den nyeste viden på området.
 
Toiletterne rengøres dagligt. Personalet minder jævnligt børnene om at trække op efter sig og vaske hænder efter toiletbesøg.
Hovedrengøringen i klasselokalerne varetages af forældrene. Forældrene vælger en ansvarlig for plan for rengøring, som så fordeler forældrene over året, så der bliver gjort rent én gang om måneden efter plan, som er hængt op i klasserne til afkrydsning.
 
Rengøringsartikler– rengøringsrum. Rengøringsartikler forefindes på reol i depotet i mellemgangen ved storrummets toiletter og på reol i depotet mellem lilleafdelingens fællesrum og toiletterne
 
Sekretær - hedder Lotte. Træffes på kontoret hver dag fra kl. 9.15.
 
Sidste dage før sommerferien:Vi har en del traditioner for, hvordan vi siger farvel til 7.kl.
Torsdag før sommerferien giver 6.kl. gaver til eleverne i 7.kl. Disse gaver har eleverne i 6.kl. selv fremstillet, ligesom de har skrevet et lille digt til hvert barn. Bagefter spiller 6. og 7.kl. fodbold – med indlagt vandkamp. Der deltager lærere i kampen.
Sidste skoledag samles man i klasserne om formiddagen. Vi spiser tidligere, for der er eksamen for 7.kl. Klasserne fra bh-5.kl. har forberedt spørgsmål i forskellige fag. Eksaminationen foregår i rytmiksalen, hvor alle elever og lærere samles. Efter eksaminationen går vi ud og kigger på 7.kl.’s gave til skolen. Herefter får vi til flagstangen, hvor vi synger et par sange. Herefter siger vi alle sammen farvel til 7.kl. Skoleåret er slut, men fritidsordningen har åbent et par uger endnu.
 
Skiftetøj – alle børn har en kasse eller en pose til skiftetøj. Det er en rigtig god idé, at barnet har ekstra varmt tøj til vinter-sæsonen, regntøj til våde dage osv. Husk at tage det med hjem efter sæsonens afslutning. Næste sæson er barnet vokset ud af skiftetøjet!
 
Skovtur - Der er skovtur hver onsdag for børnene i FTO (ikke 3.kl., som har undervisning). Sørg for at dit barn er klædt på, så det passer til vejret.  Børnene er tilbage på skolen kl. 15.
 
Slik – børnene må ikke have slik med i skole – medmindre der er en speciel anledning og det er aftalt med læreren. Hvis man har noget med til uddeling, skal der selvfølgelig være til hele klassen.
 
Snebolde. Der må kastes med sne på området fra de store sten udenfor børnehaveklassen og op til skoven. På resten af skolens grund må der ikke kastes med sne. Hvis man bevæger sig ud i sne-kastningsområdet, er man automatisk med i sneboldkastningskampen
 
Sundhedsplejersken– hedder Annette Lunde Hansen. Annette er på skolen hver anden torsdag, men kan ellers træffes på tlf. nr 44773861
 
Sygdom– ved sygdom skal der ringes til skolen - helst inden kl. 9 - på 44 98 82 10. Læg besked på telefonsvareren. Hvis en lærer er syg vil der sædvanligvis være vikar. I sjældne tilfælde (når ingen vikar findes) får eleverne i 6.-7. klasse fri eller arbejder alene.
 
Særlige lukkedage – Vi fordeler selv ferie- og fridage. Der kan derfor i løbet af året forekomme almindelige hverdage, hvor skolen er lukket. Orientering om dato for disse dage vil typisk ske i nyhedsbreve, på opslag, på forældreintra – men først og fremmest er de skrevet ind i kalenderen, som kan ses på hjemmesiden.
 
Tandlæge– Elever fra lilleskolen er tilknyttet den kommunale skoletandpleje. Al kontakt til tandlæge foregår direkte mellem det enkelte hjem og tandklinikken.
 
Tarzan-banen– område på trekanten, hvor forældrene har været med til at bygge legeredskaber af naturmaterialer til at klatre i.
 
Teater- Der er tradition for at de tre afdelinger har teaterprojekter hvert eller hvert andet år. Vi har gennem flere år haft et stort fælles teaterprojekt for hele skolen med flere forestillinger i forbindelse med Åbent Hus (evt. Lilleskolernes dag).
 
Tilsynsførende – Søren Hedegaard er skolens tilsynsførende. Den tilsynsførende vælges på skolens generalforsamling for højst fire år af gangen. Hvert år skal han udarbejde en tilsynsrapport. Disse er at læse på skolens hjemmeside
 
Trekanten – område mellem Skovbovænget, asfaltbanen og naboens indkørsel – også kendt som Tarzan-banen.
 
Udvalg - Skolen har forskellige forældreudvalg, man kan melde sig til. Se nærmere under Forældreaktiviteter på hjemmesiden under Information. Tilvalget foregår for et år ad gangen på det første/sidste forældremøde i skoleåret.
 
Udlandstur– 7.kl. tager hvert år mindst en uge til udlandet. Formålet med turen er, at de skal afprøve deres andet-sprog (engelsk) i praksis og vi opsøger primært oplevelser, der aktiverer børnene fysisk og intellektuelt/kulturelt. Pengene til turen kommer dels fra forældrebetaling (= én måneds skolepenge), dels fra det årlige loppemarked (se dette).
 
Vores Blad - HSL udgiver ”Vores Blad” 4 gange årligt.  Redaktionen af bladet går på skift mellem de 4 afdelinger: Lille-, mellem-, store-afdeling og FTO.
 
Åben børnegennemgang - Der afholdes åben børnegennemgang i hver klasse op til 4.kl. 1 gang årligt. Her gennemgås det enkelte barns sociale, faglige og musiske færdigheder dels fra forældreside og lærerside. Klasselæreren og en pædagog fra FTO deltager. Gennemgangen foregår på et ”forældremøde” i åbent forum, hvor alle klassens forældre deltager. Denne form giver mulighed for at få indblik i, hvilke børn ens eget barn lærer af og med i hverdagen samt støtte op om hinandens børn. Se også nærmere under Information på hjemmesiden.
 
Åbent hus– FTO afholder Åbent Hus 2 gange i løbet af året: før jul og inden sommerferien. Her kan forældrene under hyggelige former sludre med det pædagogiske personale og hinanden. I ugen op til sommerferien siger 3.kl. farvel til FTO med en gave, de selv har lavet i samarbejdet med ”deres” pædagog. Vi forventer at se alle forældre med tilknytning til FTO’en til disse arrangementer.
 
Åbningstider– skolen er åben fra 7.00 – 17.00 undtagen sidste skoledag før sommerferien, hvor vi lukker kl. 15.
 
Redigeret 10.10.11 af Lise Bro Rasmussen